Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/7/9/79681cf2-7c9c-4d58-a6d8-63d8a0e19474/eldujra.hu/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5840
Hogyan nézzünk 360°-os videó-t? - Az emlékek megőrzésének legjobb módja!
Oldal kiválasztása

360°-os videó-t nézni – legyen az akár saját VR esküvői videód – a mai technológiai fejlettséget figyelembe véve szinte már túlságosan egyszerű, ahhoz képest, amilyen élményt biztosítani képes. Lássuk csak mire van hozzá szükségünk:

Hozzávalók

  • Tartalom

Az első és legfontosabb, hogy legyen mit nézned, vagyis a tartalom(1): Szerencsére mára a Youtube 360°-os videók csatornája szinte korlátlan mennyiségben tartalmaz 360 fokos videót. Ennek köszönhetően egészen bátran nézhetsz körbe mondjuk éppen Tokióban, vagy bármely más világvárosban, de ugyanilyen egyszerűséggel nézhetsz végig egy síelő szemszögéből egy lesiklást, ha pedig éppen ahhoz volna kedved könnyedén hozhatsz frászt magadra egy kis 360 horror videóval. De egészen biztos, hogy Facebookon is szembetaláltad magad már körpanorámás képpel, videóval. Nézzünk példának okáért meg, egy 360 fokos esküvői videót:

  • Mobil-alkalmazás

Szükséged van egy bármilyen okos-telefonra(2), mondjuk éppen arra, ami a zsebedben lapul. A lényeg, hogy érintőképernyős legyen, az operációs rendszere lényegében mindegy. Erre érdemes letölteni a Youtube saját alkalmazását(3), ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a 360 videók, osztott képernyőn jelenjenek meg. Ugyanitt tudsz keresni akár a 360 kulcsszó felhasználásával a videók között, vagy direktben felkeresheted a 360 csatornát. Amely videó mellett az alábbi jelet látod, az bizony 360°-os videó.MQ1

De konkrét cél nélkül bátran szemezgethetsz a csatorna legnépszerűbb videói között, nem fogod megbánni! A 360°-os videók között nem igen fogsz olyat találni, amelyik nem volna élvezetes látnivaló.

0724-youtube

Ahogy az alábbi mozgóképen láthatod, elindítva a videót, a jobb alsó sarokban látni fogod az alábbi kis VR szemüveg jelet, amelyre kattintva az applikáció megosztja a képet.

Ettől kezdve a mobiltelefon giroszkópjának segítségével a telefont mozgatva lehetőségünk van a térben körülnézni. Persze tapasztalni fogjuk, hogy ez még nem az igazi, az ultimate VR élményhez valami még hiányzik, valami, ami a tényleges jelenlét érzését biztosítja.

  • VR szemüveg

Ez pedig nem más, mint a VR szemüveg(4), ami gyakorlatilag lehet, egy sima Google Cardboard, amit megvásárolhatsz nagyon olcsón, vagy összeállíthatod Te magad az oldalról letölthető minták alapján. De akár még egy a Google Cardboardnál is olcsóbb kínai másolat is teljes élményt nyújt. Egy olcsóbb műanyag verzióba is érdemes beruházni, amelynek szintén megvannak a minőségi verziói egyaránt. A következő lépcsőfok a piacon az olyan headset, amelyhez nincs szükség telefonra, mert minden technológia a sisakban kap helyet. A mi véleményünk az, hogy érdemes egy középkategóriájú műanyag szemüveget beszerezni első körben.
google-karton
item_xl_9568165_12756889
oculus-rift-koncepcióVagyis ahogy látod, a szükséges eszközök körének nagy része már ma is rendelkezésedre áll. Az egyetlen dolog ami elválaszt Téged a VR videózás élményétől, az a VR szemüveg. De mint látod ezen a téren is számos opcióból választhatsz, az egészen olcsótól a nagyon drágáig. A mi javaslatunk egy egyszerűbb 5-10 ezer Ft-os szemüveg megvásárlása. Aki pedig éppen velünk készítteti el 360°-os esküvői videóját, annak ezzel sem kell foglalkoznia, ugyanis 1 pár VR headsetet a szolgáltatás részeként biztosítunk Nektek!

Éld Újra!